Nyårsafton

Efter ett blogguppehåll och en underbar julhelg så är jag nu tillbaka för att dela med mig av lite glimtar från vårt nyårsfirande. Vi var ett litet gäng som samlades hemma hos mig och Thomas. Jag skötte dukningen och hade bland annat dukat med linneservetter och linneduk. 
Även lite gulddetaljer och kronljus fick pryda bordet. 
En av mina tre systrar var hemma under jul och nyår och kunde därför vara med på nyårsfirandet. Mysigt! 
Vi började kvällen med ett tilltugg som Thomas hade gjort. Det var munsbitar med pocherade vaktelägg, sojamajonäs, stekta kantareller och västerbottensostkrisp. 
Därefter var det dags för förrätten som Sussi hade gjort i dessa gulliga formar. Det var västerbottensostpaj med créme fraiche, rödlök och rom. 
Jakob och Johanna lagade huvudrätten och slog på stort och bjöd oxfilé som stektes på en saltsten. Detta serverades med potatisgratäng sallad, rödvinssås och bearnaisesås. 
Jag hade gjort efterrätten som bestod av brownie med mjölkchokladmousse, italiensk maräng, havtornscurd, glass, kanderade apelsinskal och hasselnötter. 
 
Vi hade en otroligt mysig och härlig kväll. Det nya året hade inte kunnat börja bättre. 
 
2
Ajli Müller

Jag trodde inte att jag var hungrig förrän jag såg dessa bilder - vilka mästerkockar och bagare ni är! <3

Malin Rosö

superfin dukning!