Nyttig kladdkaka

Den här kladdkakan måste jag slå ett slag för. Vi testade den i helgen då vi hade filmmys och den var riktigt god. Den var len, krämig och chokladig. Allt man vill ha i en kladdkaka. Vi åt den tillsammans med hallon och grädde, smaksatt med vaniljpulver. 
Receptet är direkt kopierat härifrån (länk)
 

Ingredienser

12 dadlar, mjuka – kärnfria
1,5 msk flytande honung
2 msk kokosolja (rumstempererad eller smält)
3 ägg
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
5 msk kakao
2 msk kokos
1 krm vaniljpulver (el vaniljsocker om du inte har vaniljpulver hemma)
1 nypa salt (el liten liten nypa)
Kokosolja, att smörja formen med
kokos, att strö formen med

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft
2. Smörj en form (20 cm eller mindre) med kokosolja (el smör) och lägg kokos i botten.
3. Ta fram matberedaren och mixa kärnfria dadlar med kokosfett & honung. Mixa så slätt det bara går.
4. Tillsätt äggen och mixa samman i ca 30-40 sek.
5. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda till sist ihop med dadel- & äggvispet.
6. Bred ut smeten i formen. Du kall inte breda ut smeten ända ut till kanten , bred ut en rund kaka som blir ca 3 cm tjock. Den kommer inte smälta ut och bli platt!
7. Sätt in i ugnen i 8-9 min, den skall vara kladdig och härlig inuti.
8. Ta ut kakan, låt den svalna något, (gärna ljummen) och servera till en klick grädde eller glass!

 
Baka - filmmys - kladdkaka
2
Josefine

Vad roligt! Det där receptet har jag sparat för längesedan men aldrig orkat göra (ifall den inte skulle vara så god) men nu när du redan testat kanske jag ska ta tag i saken 😀

Svar: Men vad kul! :D Ja, gör det! <3
Julia Smetana Nilsson

Angelica Wåhlin

Men mums!