Soffläge

Redan fredag och helgen är här. Så skönt! Jag är riktigt taggad på den här helgen, i och med att förra helgen inte blev sådär superinspirerande. Det beror på att både jag och Thomas var sjuka. Det enda positiva var att vi var sjuka samtidigt. Då kunde vi mötas i vår självömkan, haha. 
Det enda produktiva jag gjorde var att baka bröd. Det kändes som ett halleluja-moment.
 
Min förkylning har hållit i sig till den här veckan. Jag har därmed snorat och hostat för fullt på praktiken, men jag har sluppit feber så det har ändå gått förhållandevis bra. 
Igår gick jag hem från min praktikplats, vilket är en promenad på ca 45 minuter. För mig fungerar det som en riktigt skön nedvarvning. En podd i hörlurarna blir pricken över i:et.
Under promenaden snöade det och imorse när jag gick ut från lägenheten så möttes jag av ett vackert frosttäcke. Nu känns det som att vintern inte är långt borta. 
 

Linneservett

 
linneservett 2-pack - HÄR 
 
Linne är ett material som jag verkligen har fått upp ögonen för på sistone, speciellt då det gäller inredning. Jag gillar linne i allt från kuddfodral till gardiner. Linneservetter är en annan favorit som enligt mig förgyller alla dukningar och ger en lyxig känsla. Tänk bara på kommande juldukningar med llinneservetter, grankvistar och kanelstänger. Så ljuvligt! 
 
Linne - dukning - servett - tips

Möten och tårtbak

Igår (fredag) så vaknade jag pigg och glad (eller inte...) klockan 05.45. Det är säkert inte så tidigt för många, men för mig känns det som en mental spärr att, till och med, behöva ställa klockan INNAN klockan 6. Huvva! 
Jag tog mig hursomhelst upp ur sängen och efter en stund knatade jag iväg mot busshållplatsen. Jag skulle nämligen sitta i olika möten inne i centrum.
 
På mötena kom jag på mig själv med att bli så grymt inspirerad. Där satt jag, bland specialistsocionomer, olika behandlare och experter inom olika områden och fick en sådan respekt för alla duktiga, kreativa och drivna yrkesutövare. Så kul att se! 
 
Jag slutade redan vid lunchtid och då passade jag på att göra några korta ärenden på stan. På bilden till vänster ser ni hur dagens klädsel såg ut. En blå/vit-randig kostym från KappAhl. Jag såg kostymen på min kompis Lydia för ett tag sedan och tyckte den var så fin att jag fick lov att köpa den själv också. 
 
Jag provade en leopardmönstrad tröja från H&M som jag blev smått kär i. Den var fluffig och jättemysig. Dessutom kostade den bara 149kr. Vilket kap! Dock köpte jag den inte för den var något för stor för mig och det fanns ingen mindre storlek. 
I vanlig ordning gick jag förbi H&M-home och inspirerades. Där fanns det, för tillfället, många rostiga toner, vilket jag älskar, samt svarta och guldiga bestick. Så snygga! 
Fredagskvällen spenderades med att göra doptårtor. Tårtorna bestod av vaniljbottnar som fylldes med glasskräm och hallonmousse. Sedan spacklades tårtan med vit chokladsmörkräm och täcktes med marsipan och detaljer i sugerpaste. 
1