Sockerfri äppelmos

Häromdagen gjorde jag äppelmos för första gången i mitt liv. Varför har jag inte gjort det tidigare? Så enkelt och så gott ju! Jag beslutade mig för att göra en sockerfri variant, men jag sötade den med lite honung för att ta udden av syran som fanns i mina äpplen. Dessutom gör vaniljpulvret att äppelmoset upplevs sötare. Jag blev förvånad över hur gott äppelmoset blev av så enkla medel. 
Tyvärr har jag inga exakta mått men här ser ni hur jag gick tillväga: 
 
Ingredienser:
äpplen 
vaniljpulver
kanel 
kardemumma 
honung
 
Gör såhär: 
  1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar. 
  2. Lägg äpplena i en stor kastrull och fyll lite vatten i botten av kastrullen. Låt koka tills äpplena kar kokat sönder. 
  3. Mixa äpplena med en stavmixer. Tillsätt valfri mängd kyddorna och honung. Mängden honung beror på hur söt man vill att äppelmosen ska vara, samt hur söta äpplena är i sig själva.
  4. Häll äppelmosen i valfria burkar. Jag fyllde äppelmosen i mindre plastlådor och förvarar dem i frysen. 
höst - sockerfritt - äppelmos - äpplen

Stickade tröjor

1:an // 2:an // 3:an // 4:an // 5:an // 6:an 
 
Finns det någon som inte älskar stickade tröjor på hösten? Jag tror knappt det. Själv älskar jag dem, speciellt den här tiden på året. 
Stickade tröjor kan verkligen rädda vilken dålig-kläddag som helst och jag önskar att jag hade några i alla färger och former. Ovan är några av mina nuvarande favoriter. 
 
2018 - höst - mys - stickat - tröjor
1

Helg på en torsdag

 
Idag har jag haft helgledigt, trots att det bara har varit torsdag. Verksamheten där jag har min praktik har nämligen jobb även på helger och den här helgen kommer bli min första jobbhelg. Därför har jag, den här veckan, varit ledig tisdag och torsdag, och jobbar måndag, onsdag, fredag, lördag och söndag. 
 
Dagen startade med en skön sovmorgon. Därefter gjorde jag mig iordning och gjorde lite sköna sysslor såsom att rensa i sminklådan och ta undan sommarkläder. Därpå tog jag mig ut på en promenad. 
Jag gick till Rusta där jag hittade många fina saker. Rusta är en butik som, enligt mig, verkligen kan förvåna och langa riktigt fina inredningsdetaljer. Bland annat dessa fina koppar, samt hyllan till höger. 
Detta kom jag hem med: en prydnadskudde från Jysk, en stråkorg från Rusta och svarta eucalyptusblad i plast från Rusta. 
Nu på kvällen fick jag ett litet ryck och bakade ännu en äppelkaka. Thomas har fått en ica-påse (en sån där stor i papp) fylld med svenska äpplen av hans kollega, så vi passar på att både äta och baka med äpplen här hemma. Framöver så ska jag även göra äppelmos. Finns det något bättre än svenska äpplen?  
 
helg - jysk - promenad - rusta - torsdag - äppelkaka
2