Filmjölksbröd med frukt och fröer.

Det här brödet är väldigt matigt och mättande, men samtidigt saftigt och gott. Dessutom är det enkelt att göra då själva degen går snabbt att slänga ihop. Det enda som tar lite tid är ugnsgräddningen.  
 
Det här behöver du: 
 
 
  • 200 g valfria blandade fröer eller nötter (jag använde linfrön, pumpafrön och solroskärnor
  • 200 g torkade frukter, t ex aprikoser, plommon, russin (jag använde aprikoser och plommon)
  • 1.5 tsk salt
  • 2 dl rågmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 5 dl filmjölk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl mörk sirap
Såhär gör du: 
  1. Sätt ugnen på 175grader. 
  2. Hacka frukten och fröerna/nötterna grovt. 
  3. Blanda mjölsorterna med salt, samt fröerna/nötterna.
  4. Blanda fil och bikarbokat och rör ned i de torra ingredienserna, tillsammans med sirapen och de torkade frukterna. 
  5. Häll ner degen i en brödform med bakplåtspapper i. 
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 2 timmar. 
  7. Täck brödet med aliminiumfolie i slutet av gräddningstiden, om brödet blir för mörkt. 
  8. Låt brödet svalna under en kökshandduk.
 
Sedan var det klart! 
bröd - hembakat