Karamelliserade popcorn

Jag vet inte helt om karamelliserade popcorn kan räknas som julgodis, men i vårt hushåll har det blivit en klassiker i juletid. Jag tycker att det är så otroligt gott med det salta som möter det söta. Dessutom blir popcornen inte lika tunga och mastiga som annat julgodis.
Receptet kommer ursprungligen från Roy Fares. Den enda skillnaden är att jag använder micropopcorn.
 
Ingredienser 
Ca en hel påse med micropopcorn
80 g smör 
90 g socker 
20 g honung 
flingsalt efter behag 
 
Gör såhär:
  1. Poppa popcornen.
  2. Koka smör, socker och honung i en stor kastrull till karamellen har blivit gyllenbrun. 
  3. Tillsätt de poppade popcornen i kastrullen. Var noga med att inte få med några kärnor. 
  4. Vänd runt popcornen i karamellen. 
  5. Häll ut popcornen på ett bakplåtspapper.
  6. Strö över lite flingsalt.
  7. Förvara i en tät burk. 
 
 
1
Jennie

Så gott med popcorn