Vit chokladkladdkaka med hallon och philadelfrosting

Är ni sugna på en lättbakad och somrig dessert så tycker jag definitivt att ni ska baka den här kladdkakan.
Ofta kan jag tycka att vit choklad är för sött, men i den här kakan så kombineras chokladen med hallon, samt citron zest och yoghurt i själva smeten. Detta gör att den blir en lagom mix mellan sött och friskt. Receptet hittar ni HÄR, men jag skriver även receptet här nedan. 
 
Det här behöver du: 
 
200 gram smör 
200 gram vit choklad 
4 st ägg
4 dl strösocker 
5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker 
2 tsk bakpulver 
1 tsk salt 
3 dl turkisk yoghurt 
1 st citron, finrivet skal 
400 gram hallon, färska eller frysta 
 
Philadelphiafrosting 
4 dl vispgrädde 
400 gram philadelphiaost 
3 dl florsocker 
2 tsk vaniljsocker 
 
Garnering 
400 g hallon, helst färska 
mynta 
 
Gör såhär: 
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarin eller smör i en kastrull.
  2. Tillsätt chokladen delad i bitar när hälften av fettet har smält. Dra av kastrullen från värmen. Rör tills all choklad har smält. Låt blandningen svalna något.
  3. Vispa ihop ägg och socker lite lätt i en bunke.
  4. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt chokladblandningen, mjölblandningen, yoghurt och citronskal till äggsmeten. Rör så att allt blir blandat.
  5. Häll smeten i bakpappersklädd form som mäter 25 x 35 cm. Lägg hallonen över hela ytan och tryck ner dem något med handen.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten. Låt kladdkakan svalna i sin form i rumstemperatur. Ställ den kallt över natten.
  7. Ta ut kakan ur formen och lägg den på en bricka så att sidan med hallonen är uppåt.
Philadelphiafrosting
  1.  Vispa grädden. Blanda Philadelphia, florsocker och vaniljsocker i en bunke, använd gärna en elvisp.
  2.  Rör ner den vispade grädden. Bred frostingen över den kalla kladdkakan. Garnera med färska hallon och mynta.
 
Vardag | hallon, kladdkaka, recept, vit choklad | |
Upp