Höst

Jag går verkligen all-in på höststämningen just nu. Naglarna har blivit målade i en höstig röd färg. 
Jag har köpt en ny polo i rostrött, 
.. och tofflor hamnar på fötterna så fort jag kommer hem och får tillfälle. Hösten är ju trots allt den mysigaste årstiden och jag ska verkligen försöka ta vara på den. Jag är en person som verkligen uppskattar hemmamyset och att göra något extra på kvällarna för att lyxa till det i vardagen. Det kan vara något så enket som att dricka kaffe i soffan med en god chokladbit under en filt, med tända ljus, men det räcker verkligen för att ge en guldkant till tillvaron. 
 
Nu ska sätta mig och transibera en intervju. Wish me luck! 
 
höstmys
5

Färger

I helgen började jag känna mig krasslig, det blev sedan värre och slutade med att jag fick stanna hemma ifrån plugget både igår och idag. Med tanke på alla förkylningar som kretsar i dessa tider så är det ju inte konstigt ifall man trillar dit själv också. Dock surt!
Sjukdomen har framförallt satt sig i kroppen och i halsen, men som tur är känns det redan lite bättre. Jag har försökt att sköta om kroppen så bra som möjligt med mycket c-vitamin och vila. Idag tog jag mig dock ut på en liten skogspromenad för huvudets skull och det var SÅ välbehövligt. Det var perfekt temperatur, perfekta färger och härliga dofter. 
Nu har jag precis ätit lite middag och ska bädda ner mig i soffan och invänta säsongspremiären av Hela Sverige bakar. Tagga! 
 
höstmys

Bananplättar

 
Något som jag tycker är perfekt för en snabb lunch är bananpannkakor. Jag har hittat ett recept (härifrån) som har blivit en favorit. Gott, enkelt och kanske lite nyttigare än vanliga pannkakor. Tummen upp! 
till 6 st pannkakor: 

2 ägg
1 mogen och mjuk banan
1 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker eller kanel
1 tsk bakpulver
 
 
  1. Mixa alla ingredienser i en mixer till en slät smet.
  2. Grädda pannkakorna ca 1 minut på varje sida.
  3. Servera med valfritt tillbehör. Just idag åt jag pannkakorna tillsammans med banan, vinbär och lönnsirap. Väldigt gott!