Halloumigryta

Ännu en vardagsräddare. En maträtt som gör sig lika bra till lunch, middag eller i matlådan. Sådana rätter måste man ju bara älska. Det faktumet att jag är besatt av halloumi gör ju inte direkt att jag älskar den mindre heller. Receptet är av Siri Barje och är hämtat härifrån (länk). Jag klistrar även in det nedan. Enda skillnaden är att vi inte la till någon koriander i slutet då jag har lite svårt för det. Ifall man inte orkar göra kokosris så funkar rätten, i min mening, lika bra med vanligt ris. Eller med vanligt ris som man kokar med en halv buljongtärning för lite extra smak. 
Kokosris:
3 dl basmatiris
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
salt

Halloumigryta:
400 g halloumi (2 paket)
gul lök
morötter
4 klyftor vitlök
grön chili
3 msk neutral olja
färska tomater
1 tärninggrönsaksbuljong
1 pkt förkokta linser (ca 300 gram)
70 g blandad sallad
lime
1 kruka koriander
salt och peppar
  1. Blanda riset med kokosmjölk, vatten och salt en kastrull och koka riset precis klart!
  2. Hacka halloumin i tärningar och stek dem gyllene i olja, lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
  3. Skiva löken, vitlök och chili. Skala moroten och skär i mindre bitar. Stek i stekpannan i olja till de har mjuknat.
  4. Hacka tomaterna, försök spara all vätska! Häll i de färska tomaterna, buljongtärningen och eventuellt en skvätt vatten i stekpanna och låt koka i ca 5 minuter.
  5. Tillsätt halloumi, linser samt sallad och låt allt bli genomvarmt. Salta, peppra och servera sedan med kokosris, koriander och lime! 
Mat och bak | |
Upp