Grått och svart

1. skorna / 2. kappan / 3. Tröjan / 4. Byxorna
Detta hade jag inte haft något emot att ha på mig idag. Trots att jag försöker bli bättre på att klä mig i mer färgglada kläder så har jag verkligen en förkärlek för grått och svart. Det är ju alltid snyggt! Kappan funderar jag starkt på att klicka hem. Jag skulle behöva en som är stilren och som funkar till det mesta.
Dock måste jag inse att kappa egentligen inte är det optimala för mig på vintern. Jag är en person som fryser 99% av tiden så det bästa för mig är en rejäl dunjacka eller något liknande, men en sådan jacka är inte alltid så smidigt att ta mig sig och kånka runt på universitetet. Den blir så stor och klumpig. En smidig, men extremt varm jacka hade varit optimal. 
 
Vid den här tiden på året - då det är några enstaka minusgrader och man ändå håller på att frysa ihjäl - så funderar jag alltid på hur jag ska kunna överleva då det blir 25 minus, eller ÄNNU kallare? Ve och fasa! Dock har jag ju överlevt 22 vintrar hittills så statistiken talar för att det ska gå bra. Det Norrländska blodet som rinner i mina ådror räddar  mig! 
 
1

En doft av ajax

 
Idag har jag varit ledig från plugget. Vi hade en uppgift som skulle lämnas in till idag, men jag skickade in den igår vilket innebar att jag kunde ta det lugnt idag. Väldigt skönt! Passade jag då på att göra något riktigt kul? Nejdå, Jag storstädade lägenheten, rensade i förrådet och bytte sängkläder. My kind of fun! Jag börjar inse att jag är något mer pedantisk än jag själv vill tro och inse. Det bor nog en liten Monica - från Friends - i mig. Jag blir så grymt nöjd då det är rent och saker är på sin plats. Dock kan jag samtidigt vara grymt stökig av mig och slänga kläder lite varstans så det är väl tur att jag samtidigt kan få en belåtenhet av att städa upp efter mig. 
 
Jag gick även en promenad vid kära Nydalasjön. Nu när den mörka tiden är här så ska jag, varje dag försöka fånga ljuset innan det hinner bli mörkt. Bara att gå ut en stund under lunchen kan ju faktiskt göra väldigt mycket. Annars är det så lätt att bli höstdeppig. Det känns ju som om dagen är slut vid kl 17 och därför hittar jag inte på lika mycket på kvällarna som jag gör på sommaren. 
 
En hel del te blir det dock under kvällarna. Det har blivit lite av en favorit. Om jag ska vara ärlig så tycker jag inte att det är det godaste jag vet i hela världen, men det är så fantastiskt mysigt att bara sitta och smutta på en varm kopp.
 
1

Bestå

Bilder från pinterest. 

Igår var vi på Ikea och inhandlade en ny tvbänk/sideboard eller vad man nu ska kalla den. Egentligen är det hyllstommar av sorten "Bestå" som man bara sätter ihop. Man kan välja att ha den stående direkt på golvet, vilket vi har, eller att fästa på väggen. Dessutom kan man välja att sätta dit handtag (funderar själv på att ha läderögla som handtag), eller sätta dit ben. Möjligheterna är oändliga. Tv-bänken vi hade här tidigare hade jag gjort om tidigare av en gammal möbel och vi gillade den, men anledningen till att vi bytte var att vi behövde lite extra förvaring. Nu har vi helt plötsligt fått mycket mer förvaring på samma yta. Det känns SÅ skönt!