Julafton

Julaftonsmorgonen startade här hemma i lägenheten där jag och Thomas gjorde oss i ordning, samt packade in alla julklappar i bilen - bland annat dessa korgar som jag hade gjort. De innehöll vinbärsmarmelad med vanilj, saffranssnittar och karamelliserade popcorn. Sedan åkte vi till min mamma och pappa i Vännäs där vi åt frukost. 
Vi möttes av den här skylten på gården. 
Efter frukosten gick vi på en frisk och härlig promenad i det vackra vädret. 
Därefter var det dags för julfika. Då kom även fler familjemedlemmar och anslöt till firandet. 
En traditionsenlig julbild vid granen. 
Jag och Sussi ansvarade för dukningen och vi hade gjort pepparkakshjärtan med allas namn på som bordsplacering. Sedan hade Sussi tagit in granris och kottar som vi pyntade bordet med, tillsammans med mycket ljus och ljusslingor. Sedan såg vi Kalle och åt massa god mat som mamma hade gjort.  
 
Därefter läste vi julevangeliet och sjöng tillsammans innan det var dags för julklappar. Den här bilden tycker jag summerar julklappsöppningen väldigt väl. Väldigt mycket kaos, men också en otrolig glädje och iver. Vi fick alla så många fina julklappar att man blir helt överväldigad. 
 
Kvällen avslutades hos Min bror Fredrik och hans frus hus där vi åt efterrätt, glögg och annat gott. En mycket fin dag! 
 

Dan före dan före dopparedan

 
Under granen ligger julklapparna inslagna, det doftar kanel och julkryddor från kanelstänger och doftljus, amaryllisen har slagit ut... ja, nu börjar det verkligen ligga jul i luften, trots att den sista julstämningen inte helt har kommit än. Jag satsar på att den infinner sig på julafton. 
 
Vad hände förövrigt med tiden? I November så längtade jag SÅ mycket till december och att få börja julpynta och komma i stämning, men nu känns det som att jag inte helt har hunnit med allt som jag hade velat. Förmodligen ett klassiskt fenomen som ungefär var och varannan känner igen sig i. Då försöker jag komma ihåg att sänka kraven på mig själv och inse att jag kanske inte behöver ha sett alla julfilmer, bakat alla julbakverk och gjort allt julgodis. Att hetsa fram julstämningen är nog aldrig en bra idé. 
 
I veckan har jag jobbat extra en hel del, men imorgon har jag en ledig dag och då ska jag försöka ta det lugnt och bara göra mysiga saker. Därefter ska jag även jobba på lördag för att sedan ladda upp inför julfirande på söndag. MYS! 
 

Mobilbilder

Uppdatering från den senaste tiden i bildformat: 
1. Bild ifrån ett folktomt gym. Det finns så många fördelar med vårt nya gym. Super fräscht, väldigt lite folk och ligger väldigt nära vår lägenhet. SÅ skönt! 
2. Alltså detta med sushi.. är det bara jag som har haft svårt för det? Jag har lisom velat gilla det under en lång tid, men det har bara inte funkat. Nu har dock vår relation förbättrats och nu kan jag njuta av några sushibitar doppade en god sås. Denna var gjort på lite soja, fisksås, oyster sauce, sambal oelek och ingefära. 
Brunch skulle seriöst kunna vara tidernas bästa uppfinning. Jag är inte direkt en frukostmänniska utan är oftast inte så sugen på något på morgonen, men då är det PERFEKT att avvakta med mat en stund och sedan smälla till med en riktigt redig brunch. MUMS! 
I år var musikhjälpen här i Umeå (man blir allt lite stolt i Ume´-hjärtat) och jag, Sussi och Thomas befann oss på torget och tog del av programledarnas utsläpp då det bland annat tillkännagavs att de hade samlats in över 74 miljoner kronor. Så grymt!
Efter lite slask så har vädret än en gång blivit härligt frostigt och naturen magiskt vit. 
Avslutar med en stämningsfull bild från då vi såg julfilmen Elf och hade laddat upp med julfika.