Resan

Nu är vi hemkomna efter den underbara resan till Nice. Ibland kan jag verkligen förundras över hur man efter bara några timmar i ett flygplan kan hamna i ett helt annat land, klimat och kultur. Det är ju fantastiskt! Tänk att ha den möjligheten att utforska nya delar av världen. Det känns verkligen som en ynnest! Jag har också insett hur mycket jag gillar Frankrike och därmed även Nice. Jag anser det vara ett härligt land med vackert språk, underbara städer, god mat och trevligt folk - trots en del fördomar om fransmän. Att folket är mer hetlevrade och inte drar sig för heta diskussioner tycker jag är rätt härligt (i lagom mängd). Där har vi svenskar mycket att lära.  
 
En hel del strosande i staden blev det. Det fanns väldigt mycket att se. Många fina byggnader, torg och stadsdelar. Även en del statyer - här posar jag tillexempel vid en staty med rumpan bar, haha. 
Vi gick in på många härliga parfymerier med otroligt fina parfymer. Dofterna upplevs väldigt äkta. Det märks att Frankrike är känt för deras parfymer. Jag hittade en parfym som var SÅ god som jag lätt hade köpt om det inte var för den lilla detaljen att den kostade över 1000kr. Lite väl saftigt pris för min smak. 
 
Det var otroligt VARMT under tiden vi var där. Kring 32 grader samtliga dagar. Vissa stunder blev det tufft då man gick mellan stenhus där luften stod stilla, men samtidigt är jag tacksam att vi fick känna på ordentlig värme eftersom man har saknat det här i Sverige.
Hotellet Negresco är Nice känt för. Det ligger aldeles vid den vackra strandpromenaden och andas gammeldags hollywood-lyx. Jag och Åsa blev nyfikna och ville gå in och se hur det såg ut på insidan, men blev snabbt tillrättavisade. Endast gäster får tillträde. Det lilla vi hann se var dock väldligt vackert. Stora mäktiga kristallkronor och ståtliga målningar. 
Vi åt på många läckra ställen, flera som var rekommenderade på nätet eller som vi läst i böcker. Vi ville i så stor utsträckning som möjligt undvika överprisade och allmänt dåliga turistfällor. Det lönade sig! Här åt vi på en skaldjursbar en kväll. Thomas beställde en tallrik med diverse läskiga saker.. bland annat ostron, havssnäckor och sniglar! Jag och Åsa höll oss till klassikern musslor och pommes frites. 
 
Ännu mer mat!! Härlig sallad på tomat och mozarella, samt fyllda zucciniblommor med ricotta och getost. Bara några av de fantastiskt rätterna vi åt. LIVSNJUT! 
Lite strandhäng blev det såklart också. Vi hade otroligt tur med vädret vilket gjorde det underbart att sola och bada. Dock solade vi inte hela dagarna. Oftast gick vi på stan på förmiddagen och var på stranden på eftermiddagen. Vår stackars skandinaviska hud hade inte klarat av att ligga på stranden konstant. Då hade vi bränt oss deluxe. Vi tog det hellre försiktigt och gradvis.
Vattnet var underbart svalkande och vågorna fantastiska. Jag och Thomas blev som barn på nytt och spenderade väldigt mycket tid i vattnet och kastade oss i vågorna och lät dem skölja upp oss på stranden. Vi tumlade runt och njöt i fulla drag. 


Åh, jag saknar det redan! 
1
Josefine

Åhhh låter så härligt! Kul att äntligen få höra (läsa) mer om resan ❤️