Gurksoppa med räkor

Receptet på denna soppa hittade vi här (länk) och den blev en riktig hit! Så fräsch och god nu till sensommaren. Dock stod det att den var beräknad för fyra portioner, men jag tycker snarare att den räckte till 2 portioner. 
 
Efter att ha varit på resande fot och haft dåliga matrutiner så känns det till viss del skönt att komma hem och laga sin egna mat. Då får man laga det man verkligen är sugen på. Dessutom tycker jag och Thomas att det är riktigt trevligt att laga mat tillsammans. Det blir ett tillfälle att umgås och prata. 
 
Jag kan i alla fall varmt rekommendera denna soppa. Speciellt om man gillar mynta. Den var riktigt snabb att göra dessutom, vilket alltid är ett plus. 
 
2 portioner
200 g skalade räkor i lake
1 gurka
1 vitlöksklyfta (vi tog dock ca en halv vilket räckte)
1 dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl matyoghurt 
1 kruka mynta
salt och peppar
1 msk olivolja
1. Skala gurkan och vitlöksklyftan. Grovhacka gurkan och pressa vitlöken.
2. Mixa gurka, vitlök, vatten, vinäger, yoghurt och hälften av myntan slätt.
3. Smaka av med salt och peppar. 
4. Häll av räkorna och blanda med resten av myntan (grovhackad), olivolja, samt salt och peppar.
5. Servera soppan med räkorna och gärna med ett gott bröd vid sidan av. 
 
Mat och bak | |
Upp