Clownbrallan

Detta med culottes-byxor var något som jag tyckte var SÅ fult för ett tag sedan, men nu gillar jag dem ändå. De är lite sådär "ful-snygga". Dessa är köpta på Kappahl och jag känner mig lite som en clown i dem, men de är så grymt sköna att jag inte kunde låta bli att köpa dem.  Kul att jag förresten hade näst intill exakt samma pose/min på mina tidigare "outfitbilder" (fashion-blogger-Jullan kommer fram). Mitt nya signum månne? 
 
Har förövrigt klippt mig också. Det blev en gardinlugg och en rejäl kapning på längderna. Skönt!

Matta

Nu är första skoldagen avklarad. Skönt! I söndags tyckte jag att det kändes superjobbigt att börja igen, men såhär i efterhand så känns det faktiskt helt okej. Vi hade en rätt mjuk start med en kursintroduktion, följt av en föreläsning och sedan mer info på slutet. Väldigt skönt eftersom hjärnan har segat ihop lite efter ett helt sommarlov. 
 
Här hemma har vi äntligen fått en matta på plats. Det är en rätt enkel "off-white" ryamatta med det klassiska diamantmönstret. Thomas fick den i födelsedagspresent av hans föräldrar. Så snällt! I helgen hade vi ett firande i efterskott för Thomas med hans släkt. Vi var hela 18 personer i lägenheten!! Det gick förvånansvärt bra ändå. Det är dock sådana stunder som man blir tacksam för att inte längre bo i en etta. 
 
Vi köpte lite rosor till firandet som står än. Det är ju verkligen något speciellt med färska blommor. Dessutom fick Thomas flera buketter som present så nu är det blommor lite överallt i lägenheten. Så härligt! 
 
 

några nya

Några nya ting: 
  • En vas, just nu innehållande ljung som plockades efter en löparrunda i skogen. En riktigt fin belöning! Kolla bara så fint det blev i kvällsskenet. 
  • En marmorbricka som står på köksbänken. Även fast marmor numera återfinns i var och varannans svensk hem så kan jag inte låta bli att gilla det i vissa detaljer. På brickan står en mortel, en kruka med hemmaodlad oregano, samt mannens egna müsli-blandning.