Dagen i bilder

Nu har jag bestämt att det har blivit vår även här i norrland för idag åkte nya vår-dojjor på. Alltså finns det något bättre än nya vita sneakers? Tveksamt. Nu gäller det bara att försöka hålla de någorlunda vita framöver också. Det är alltid en utmaning. 
Idag gick jag, Sussi och mamma på stan. Väldigt mysigt. Vi hade inga måsten utan gick och strosade i lugn och ro. 
Vi åt sedan en väldigt god middag som mamma bjöd på. Blomkålssoppa med gräslök och valnötter, samt goda mackor. Mmmmmmums. 
 
Sedan var det bara att återgå till plugget när jag kom hem igen. Denna dator är verkligen min bästa vän och min värsta fiende. Den är bra att ha, men den har verkligen blivit associerad till plugg.  
Igår sådde jag några fröer som jag med spänning följer. Alla växter har en tendens att dö så fort de kommer in i denna lägenhet (väljer att skylla på lägenheten istället för mig och Thomas, hehe) men nu ska jag försöka ta hand om dessa fröer. Det hade varit så kul ifall de faktiskt blev stora så att man kan omplantera de för att sedan skörda. Hoppas! 

Vardagsrum

 
Något likt kollaget ovan är min vision för vardagsrummet. Soffan har vi beställt fast med fasta ryggkuddar så mycket utav inredningen kommer utgå ifrån den. Lampan har vi redan sedan innan och gardinerna är de som jag beställde. Sedan hade det varit så härligt att ha mycket gröna växter. Det är så fint. Åh, vad jag längtar! 
 
Annars så har jag just nu tentaplugg framför mig tills på måndag då tentan går av stapeln. Just denna tenta har varit så motig att plugga till då jag har haft så ont i huvudet den senaste tiden. Inte nog med att det gör otroligt ont, det är även som att huvudvärken suger ut all tillstymmelse till energi vilket därmed gör det väldigt svårt att plugga. Något positivt är iallfall att jag kan vara hemma och studera vilket underlättar mycket. Jag får försöka bita ihop en period nu. Målet är nära! 
 

Diy lampa IKEA

Något som jag tycker är SÅ roligt är återbruk och DIY. Egentligen kan man göra om näst intill vad som helst. Endast fantasin sätter gränser! Dessutom är det bra både för miljön och plånboken.
Häromdagen valde jag att göra om IKEAS "årstid-bordslampa". Den har vi haft väldigt länge, hade blivit lite nött i kanterna och skärmen hade gulnat. Istället för att slänga den valde jag att måla om den i en matt-svart färg och sätta dit en stor glödlampa. Alla saker hade jag hemma så det kostade mig inte en krona, men det känns som om vi har fått en helt ny lampa. Jag är nöjd! 
1