Birthday

 
 
 
 koncentrerad tjej som skär tårta till vänster, haha
 
Gissa vem som fyllde år i helgen? Jo, JAG! Hur kunde ni lista ut det? ;)
Jag hade ett riktigt marathon-firande och körde tredagars. Inte illa måste man säga. 
Min riktiga födelsedag var på fredagen och då hade både jag och Thomas sovmorgon så jag vaknade med att få fika serverat till sängen. Vi hoppade liksom över frukosten och gick direkt på fikat, haha. Sen efter jobbet gick vi ut och åt. 
Sedan blev det släktkalas för hela slanten resten av helgen. Väldigt mysigt. 
 
Egentligen är jag inte en stor anhängare av att fira min egna födelsedag, men att ha ett tillfälle att träffa släkt och vänner är alltid trevligt. Dessutom är det ju aldrig fel med födelsedagstårta. I helgen gjorde jag bland annat en påsk-tårta på ljusa bottnar med mjölkchokladmousse och hallonmousse som var spacklad med chokladganache. 

Knäckebrödspizza

 
Alltså varför har jag aldrig gjort detta innan? Så grymt enkelt och gott. Jag fick faktiskt inspirationen på Ikea (av alla ställen, haha) där de hade en knäckebrödspizza och sedan tog jag i princip det vi hade i kylskåpet och gjorde en egen variant. Väldigt gott. 
1 hel "knäckebrödskarta"
1 dl tomatpuré
1 vitlök
torkad oregano 
salt och peppar
1/2 paprika 
skinka
1-2 dl ost (gärna lagrad) 
ruccola
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Pressa vitlöken och blanda med tomatpurén, oregano, salt och peppar. 
  3. Hacka paprikan och riv osten. 
  4. Bred tomatpuré-blandningen på knäckebrödet. Tillsätt den rivna osten och sedan på med skinkan och paprikan. 
  5. In i ugnen i 10-15 min. 
  6. På med ruccolan och ÄT!