Favoriter x3

 
Tre stycken örhängen som snabbt har blivit favoriter. Eftersom de både är rosé-, silver- och guldfärgade så kan man välja par utifrån vilka andra smycken eller kläder man har på sig. På så vis funkar de verkligen till allt. 
Väldigt enkla, men ändå riktigt fina. Tips tips!

Biskvier


 
 
I helgen passade jag på att baka biskvier. Något som egentligen inte är en superfavorit hos mig, men jag tycker att det är en perfekt kaffekaka/bakelse (vad klassas det egentligen som, haha?) och sen tycker jag de är så fina. 
 
Visst är det förresten en fin bricka. Den fick jag och Thomas i julklapp av några av mina syskon. <3
 
Kristus är herren i detta hus
den osynlige gästen vid varje måltid 
den tyste lyssnaren av varje samtal. 
 

Mat i NY

Eftersom jag och Thomas börjar bli matnördar så tänkte jag dela med mig av våra favoritmatställen som vi gick på i New york. Både sånna som hade blivit rekommenderade till oss innan resan och sånna som vi bara hittade av en slump. Tänkte att det kan vara kul att få lite tips om någon ska åka dit framöver, men också är det roligt för oss att se tillbaks på och minnas. Jag tycker nästan det allra roligaste med att blogga är att kunna gå bak i tiden och se vad man hade för sig, speciellt för mig som har så dåligt minne och inte minns nåonting annars. 
 
Magnolia Bakery
Jag måste börja med Magnolia bakery för det var en härlig upplevelse. Det var ett ställe som vi hade hört mycket om innan och när vi väl kom dit så blev vi inte besvikna. Ett litet, mysigt café med otroligt goda bakverk. De är framförallt kända för sina cupcakes, men jag rekommenderar deras keylimepie. Mumma! Vi struntade i lunch den dagen bara för att vi skulle orka med att äta mycket bakverk, haha. Det gäller ju att prioritera. 
 
Eataly
För det första hur bra är namnet!? Det är alltså en italiensk restaurang/affär/café/barista...allt man kan önska sig på ett och samma ställe. Hur bra? Här skulle man kunna gå i timmar och inspireras. Vi åt pasta och focaccia och focaccian var SÅ GOD! Vi slängde seriöst i oss den på några sekunder. Kan också bero på att vi var svinhungriga och hade gått länge, men ändå. 
 
Chelsea Market 
Supercool food court i Chelsea. Allt därinne var så snyggt. Bara inredningen gjorde mig imponerad. Väldigt rustikt och industrialistiskt. Här gick vi en lång stund och smakade cupcakes, åt italiensk sallad och pasta, gick och dregglade över fiskmarknaden (mest Thomas) och nästan bäst av allt, köpte kryddor. Fanns otroligt många unika kryddor och kryddblandningar. 

 
 
 
 
Golden unicorn
Så roligt namn, haha. Här åt vi den godaste kinamaten vi någonsin har ätit. Det låg i chinatown och verkar vara väldigt populärt för vi fick vänta en stund för att få bord, men det var det så värt. Där åt vi "Dim-sum" som alltså är en kinesisk måltid som består av många smårätter. I början fattade vi ingening för det fanns ingen meny utan personalen körde omkring maten i små vagnar så man fick plocka det man ville. Dessutom pratade dom inte så tydlig engelska så vi visste knappt vad vi åt, men gott var det iallfall, haha. 
 
Lombardi´s pizza
Ett känt pizzaställe som är opretentiöst och mysigt. Vi beställde en pizza med tomatsås, parmaskinka mosarella och basilika. Väldigt enkelt och VÄLDIGT GOTT! Dessutom får man en megastor pizza som man sedan delar på. Ett väldigt mysigt sätt att äta på tycker jag. 
 
Gravmercy Tavern
The big finale på vår resa. Vi hade kollat upp den här restaurangen innan resan och bokat bord så vi hade verkligen längtat. Den har en guide michelin stjärna (!) och höll verkligen toppklass rakt igenom. Vi ville gå till något lite finare ställe och jag är så glad att vi valde just denna restaurang. Det var verkligen superfint utan att bli stelt och personalen var helt fantastisk. Man kände sig som kungen och drottningen själv. För att inte tala om maten! Det var bland det bästa jag har ätit! Sen tyckte jag det var så kul att se en restaurang som verkligen satsar på efterrätter. Annars kan det lätt bli den gamla vanliga chokladakan, eller creme brulé (som förörvrigt är supergott, men det kan vara kul att testa något annorlunda också) Men här var de så innovativa och hade massvis med olika komponenter.
 
Jag åt en pärondessert med shortcake (typ en form av sockerkaka) ingefärsglass, getostmousse, pekannötter och kolalsås. SÅ GOTT! Är sugen på att försöka återskapa den själv nån gång.
Vi ville inte se allt för mycket ut som töntiga turister så vi tog inte med oss systemkameran till restaurangen. Bilderna är därför inte tipp, topp, men kolla ändå! Hur vacker är inte maten!?!?
Åk dit! Ät! Njut!