Chokladbollar

 
Är det fler än jag som kämpar för att återgå till en nyttigare vardag efter en semester med mycket godsaker? Då är detta recept perfekt. Supergoda chokladbollar utan några som helst onyttigheter. 
Jag måste säga att jag var skeptisk först när jag läste receptet, jag gillar inte ens dadlar, men slutresultatet blev riktigt gott. Det är en ny favorit här hemma. 
Egentligen tror jag att alla kan äta godsaker, bara i lagom mängd. Dock har jag numera fått in världens sämsta vana att alltid ta något gott till kaffet. Annars känns det som ett stort tomrum, haha. Grymt vad starkt ett sötsug kan vara. Då är dessa jättebra. Man kan äta med gott samvete. 
 
2 dl blandade nötter 
12 st färska dadlar
1,5 msk kokosfett
2 msk espresso
2 msk kakao
kokosflingor
  1. Mixa nötterna så det blir som mjöl.
  2. Lägg i kokosfettet, dadlarna (glöm inte ta ut kärnorna), kakaon och kaffet.
  3. Mixa och blanda så att det blir en kladdig deg.
  4. Rulla och toppa i kokos! Och så in i kylen nån timma.
Mat och bak | |
Upp