Kola med flingsalt

Måste tipsa om världens mest enkla och goda kola som jag hittade HÄR. Första gången gjorde jag dom i en form som jag sedan klippte till fyrkanter och slog in i bakplåtspapper. Dock tyckte jag att det var lite väl pilligt så när jag gjorde dessa i tisdags fyllde jag bara upp dem i knäckformar. Gick absolut lika bra. 
Flingsaltet blir otroligt gott till och bryter av mot den annars söta kolasmaken. 
 
 
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk smör
flingsalt
 
 
  • Blanda grädde, socker och sirap i en vid gryta. Koka upp under omrörning. Sätt i hushållstermometer och koka kolamassan utan lock tills termometer visar 120-125 grader. (Jag hade ingen termometer utan körde det gamla goda kultestet)
  • Häll upp i formar och strö på flingsaltet. 
 

Malene Birger

Är med i en tävling på den HÄR (länk) bloggen om väskan ovan. Håller både tummar och tår att jag har turen med mig. Hade blivit SÅ glad. Tycker den är supersnygg. 

Nagellack

 
 
Häromdagen testade jag ett utav hm:s egna nagellack. Jag hade inte superhöga förväntningar utan tänkte bara prova, men jag blev verkligen glatt överasskad. Supertäckande och enkelt att måla med. Dessutom har de fått in massa snygga färger. Tummen upp! Verkligen ett bra budgetalternativ. Eller varför inte som en julklapp?